Das Paradies und die Peri

Begivenhed: Das Paradies und die Peri

Fredag
19-11-21
20:00

Køb billetter

Schumanns musik udsat for stort kor og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Handlingen udspiller sig omkring Peri (persisk for fe). Peri er barn af en falden engel og et dødeligt menneske og forsøger at få adgang til paradis, hvorfra hun blev udelukket på grund af sin urene oprindelse.

Hendes første to forsøg på at få adgang ved at tilbyde den sidste dråbe blod fra en modig, ung frihedskæmper mod en tyran og det sidste suk fra en jomfru, der dør i armene på sin elskede af pesten godkendes ikke af den himmelske vogter. Først med tårerne fra en angrende kriminel ved synet af en dreng, der beder, som minder ham om uskyld i sin egen barndom, når Peri endelig sit mål.

Det hele sættes i relief af Schumanns musik, som er både dramatisk og farverig. Værket blev komponeret mellem februar og juni 1843 og havde premiere den 4. december 1843 i Leipzig.

Dirigent: Matthias Janz

Solister:
Susanne Bernhard, sopran (Peri)
Karola Sophia Schmid, sopran (Jungfrau)
Marianne Beate Kielland, alt (Engel)
Dovlet Nurgeldiyev, tenor (Erzähler)
Ilker Arcayürek, tenor (Jüngling)
Yorck Felix Speer, bas (Gazna & Der Mann)

Kor:
Flensburger Bach-Chor
Symphonischer Chor Hamburg

Vigtigt at vide om billetter

Sønderjyllands Symfoniorkester er ansvarlig for dette arrangement, herunder billetsalg. Alle spørgsmål vedrørende billetsalg skal rettes direkte til billetudbyderen. Koncertsalen Alsion kan ikke hjælpe ved spørgsmål om billetter.

Særligt om kørestolspladser

Koncertsalen Alsion råder over tre kørestolspladser med ledsagerplads. Har du brug for en kørestolsplads, skal du ringe direkte til billetudbyderens kundetelefon. Billetudbyderen finder du ved at klikke på ”Køb billet” her på siden.

 

Sted: Koncertsalen Alsion

Tilbage