Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Et dukkehjem

20. november fra kl. 19:30

Henrik Ibsens klassiker om at tage det nødvendige opgør og friheden til at være et selvstændigt menneske.

Hvad sker der med Nora, når døren lukker bag hende? Den diskussion har stået på efter hver eneste forestilling, siden Henrik Ibsen skrev sit kontroversielle teaterstykke for 140 år siden. Selv om stykket er skrevet i 1879, har det ikke mistet sin relevans.
I dag er fortællingen om Nora fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.
Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved forholdet i sin samtids kønsrollemønster. Han konfronterede publikum med de illusioner, som mennesket sætter for sig selv. Det er fortsat aktuelt i dag.
Handlingen
Nora er gift med Helmer, der står over for en forfremmelse og dermed skridtet op på samfundets øverste trin. Nora har imidlertid en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv. Hun tager sin skæbne i egne hænder. Og hun smækker døren efter sig.

Detaljer

Dato:
20. november
Tidspunkt:
19:30
Hjemmeside:
Hent billetter

Arrangør

Sønderborg Teaterforening
Telefon:
+45 - 70 20 20 96
E-mail:
service@billetten.dk
Hjemmeside:
http://www.sonderborgteaterforening.dk/wordpress/

Sted

Sønderborg Teater
Strandvej 1
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
sonderborgteater.dk