Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Den gerrige

24. september fra kl. 19:30

Molieres tidsløse klassiker har turnepremiere på Sønderborg Teater.

Den gerrige Harpagon kan ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham. Handækker febrilsk over, sin store, nedgravede pengekiste. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan. Som en af stykkets klassiske linjer lyder: Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis.
Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn, Cléante, er forelsket i Mariane. Harpagon tror, at hun er fattig og billig i drift, så hende vil selv have hende. Til gengæld har han lovet Cléante bort til en rig enke.
Hans datter, Elise, elsker den unge Valére. Han holder til gengæld sin formue hemmelig. For at kunne være tæt på Elise er han tjener for Harpagon. Elise skal til gengæld – helt uden medgift – afsættes til en velstående, gammel mand.
Scenen er dermed sat for en forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni. Og alt ender naturligvis godt. Og Harpagon får, som han fortjener.
En fornøjelse teateraften er sikret!

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Kristian Boland, Troels Malling, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Passer, Mads Reuter, Sofia Cukic
Dramatiker: Moliére
Instruktion og bearbejdelse: Geir Sveaass
Scenografi: Marianne Nilsson
Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz

Detaljer

Dato:
24. september
Tidspunkt:
19:30
Hjemmeside:
Hent billetter

Arrangør

Sønderborg Teaterforening
Telefon:
+45 - 70 20 20 96
E-mail:
service@billetten.dk
Hjemmeside:
http://www.sonderborgteaterforening.dk/wordpress/

Sted

Sønderborg Teater
Strandvej 1
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
sonderborgteater.dk