Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Daniel Rye (EKSTRA)

5. marts fra kl. 19:00

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat. Daniel Rye fortæller sin historie.

Tre gange har Daniel Rye trukket fulde huse i Koncertsalen Alsion og Sønderborg Teater. I oktober var ventelisten lang til den udsolgte aften. Derfor gentager Tikko foredraget – for fjerde gang.

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Han tager publikum med ind i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.
I 2013 tog det dengang nystartede Islamisk Stat Daniel Rye til fange, da han tog på en reportagetur i Syrien i 2013 som fotograf.
I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel sammen med 23 andre vestlige gidsler. Han var det sidste gidsel, der slap levende fra det berygtede fængsel i Raqqa.
Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien. Han blev landskendt, da Puk Damsgaard beskrev hans historie i bogen, Ser du månen Daniel. Da den som spillefilm ramte de danske biograflærreder med Esben Smed i hovedrollen i august 2019, var han på alles læber.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel endte med frigivelse.

Detaljer

Dato:
5. marts
Tidspunkt:
19:00
Hjemmeside:
Hent billetter

Arrangør

Tikko
Telefon:
89 93 22 17
E-mail:
kontakt@tikko.dk
Hjemmeside:
https://www.tikko.dk/

Sted

Sønderborg Teater
Strandvej 1
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
sonderborgteater.dk